5 uger med MOCKTAILS, uge 1: GRAPE-TONIC

5 uger med MOCKTAILS, uge 1: GRAPE-TONIC

Skal du i til fest eller i byen i aften, men vil gerne undgå tømmermænd, de sundhedsmæssige ulemper der er ved alkohol, er på diæt, gravid eller andet? Så er mocktails svaret!

Jeg har ikke drukket alkohol siden begyndelsen af december, men jeg er blevet overrasket over hvor svært det faktisk er. Det kommer hurtigt til at lyde forkert, men jeg er blevet opmærksom på hvor meget socialt der ligger i at drikke alhohol. Folk kigger nærmest chokeret på mig når jeg takker nej til alkohol, kigger med det samme ned på min mave for at se om jeg er gravid, og når de konstaterer at det ikke er tilfældet, ser de spørgende og undrende på mig.
Noget andet jeg har erfaret er, at mulighederne for at få noget lækkert alkoholfrit simpelthen er nærmest ikke-eksisterende (og endnu mere umuligt hvis det tilmed skal være sukkerfrit). Langt de fleste gange ender det med, at det eneste jeg kan få er et godt gammeldags glas vand – med bobler hvis bølgerne går højt! Og det er jo altså ikke særlig spændende. Det gør det virkelig svært at være vedholdende, og sige nej til drinks.

Derfor har jeg sat mig for at lave lækre, alkoholfri og sukkerfri mocktails. De næste 5 uger, vil jeg hver fredag uploade en ny opskrift til en mocktail. Jeg håber de kommer til at inspirere dem, der af den ene eller anden årsag ikke drikker alkohol, til at lave nogle bedre og lækrere alternativer.
Min erfaring er, at hvis jeg har en lækker mocktail, så er det intet problem at holde mig fra alkohol, og jeg føler mig ikke “udenfor” eller set skævt til. Og det er altså sjovere også at få en flot drink end at sidde med en danskvand!

Den første mocktail opskrift jeg vil dele med jer er en Grape-tonic. Den er selvfølgelig inspireret af en gin tonic, men i stedet for gin, bruger jeg grapejuice og rosmarin.

Opskrift:

2 cl friskpresset grapejuice
Et par kviste rosmarin
Isterninger
Sukkerfri tonic vand (Schweppes eller Britvic har varianter)

Bland hele molevitten, og tilsæt evt lidt honning (eller sukker hvis den skal være vegansk). Jeg drikker den usødet, jeg synes det er lækkert når den er lidt bitter – ligesom en ægte gin tonic!

Nyd den i godt selskab – god fornøjelse og SKÅL!

No Comments

Post A Comment