Mission og årsag til Helbredmedmad? – Og lidt (måske helt ligegyldige) facts om mig :)

Mission og årsag til Helbredmedmad? – Og lidt (måske helt ligegyldige) facts om mig :)

Jeg har, siden jeg begyndte helbredmedmad for lidt mere end et år siden, rent faktisk villet skrive indlæg, hvor jeg deler ud af min viden og erfaringer omkring antiinflammatorisk kost og livsstil, om at være ung og kronisk syg, opskrifter, træning, rejser osv. Men det er bare blevet ved og ved med ikke at blive til andet end opslag på instagram. Desuden får jeg ofte virkelig gode og relevante spørgsmål til min diæt, livsstil osv., som jeg rigtig gerne vil besvare ordentligt.
Jeg har bare (ligesom så mange andre) en mega travl hverdag, der det seneste år har inkluderet, sjældent under 50 timers arbejde ugentligt, et deltidsstudie i anatomi og fysiologi, 2 x fysioterapi om ugen, kæreste, træning, familie og venner – og hvad livet ellers indeholder af rengøring, indkøb, søvn… og helbredmedmad… og kroniske smerter…

Men det vil jeg lave om på!

Men hvad så nu?

Nu har jeg, som bekendt, været i Sydamerika i nogle måneder, og har i den forbindelse haft tid og ro til at tænke over mit liv, og over hvad jeg VIL prioritere, og hvad jeg IKKE vil!
Et af de største ”temaer” i den forbindelse, er at jeg IKKE vil have så travlt længere! Jeg vil have tid til at gøre ting der gør mig glad, også selvom det betyder at der ikke kommer ligeså mange penge ind på kontoen – men hvis en højere indtægt resulterer i at jeg bliver stresset og udbrændt, så tænker jeg ikke at det er der værd!

En af anden hovedårsag til, at jeg ikke vil have så travlt længere er, at jeg har brug for at få frigivet noget tid, så jeg har tid til at få skrevet blogindlæg, så jeg kan dele endnu flere opskrifter og viden til jer – og det har jeg nu, så jeg begynder at blogge om tre, to, en… NU:

Jeg tænker, som en god start, at jeg vil fortælle lidt om mig selv, og min baggrund og motivation for at gøre alt det her. Der er kommet rigtig mange følgere til (TAK!!) i den sidste tid, hvorfor jeg tænkte at det måske kunne være rart lige at lære mig og min mission lidt bedre at kende.

Baggrunden og motivationen for at begynde helbredmedmad, har jeg allerede skrevet lidt om under “om mig” fanen. Men kort fortalt, så fik jeg, som 26årig, i december 2017, efter årelang udredning, konstateret gigt i rygsøjlen. Jeg var meget syg på det tidspunkt, og kunne slet ikke overskue hvordan mit liv skulle kunne blive godt igen. Jeg var sygemeldt fra mit arbejde, og vidste ikke om jeg nogensinde kunne komme tilbage på arbejdsmarkedet – eller om jeg nogensinde kunne få en fuld nats søvn igen, da jeg ikke kunne ligge ned i mere end et par timer ad gangen grundet smerter. Fra hospitalets side, var den eneste behandling jeg blev tilbudt, biologisk medicin (hvilket kort fortalt er immunhæmmende medicin, der for mange har meget alvorlige bivirkninger, og for nogen desværre også slet ingen positiv effekt har – og for andre heldigvis god effekt har, skal det retfærdigvis siges). Jeg traf derfor beslutning om, at jeg måtte prøve at helbrede mig selv, eller i det mindste lindre mine smerter på anden vis. Jeg aftalte med mine kæreste og mine forældre, at jeg (og vi) ville give det et år, for at se om der var nogen effekt, og hvis ikke, så måtte jeg begynde på biologisk medicin.
Lige derefter, begyndte jeg at “helbrede med mad”, og så er det bare gået helt fantastisk meget fremad, og jeg er den dag i dag 100% medicinfri!! Det betyder dog ikke at alle dage er lige gode, men det betyder at jeg er nået til et punkt, hvor jeg langt de fleste dage kan gøre det jeg vil, og at jeg ved, at jeg opbygger min krop og sind, i stedet for langsomt at nedbryde det med medicin – og dét er det hele værd, også de mindre gode dage!!
Det var lige den korte udgave, du kan (læse lidt mere af min historie her, og hvordan min diæt er bygget op her).

Men hvem er jeg?

Det var en masse om sygdom og helbredelse, men det er selvfølgelig ikke hele mit liv – selvom det nogen gange fylder meget.
Resten af mit liv fylder jeg med (for så vidt muligt 😉 ) positive oplevelser. Det gør jeg primært sammen med min familie og venner, og allermest med min kæreste Sylvester, som jeg bor sammen med på Vesterbro i København. Vi har været kærester i knap 3 år nu, så han har været med siden før jeg blev rigtig syg, og det er han heldigvis stadig!!

Jeg er uddannet International og Interkulturel Socialrådgiver, og har arbejdet i Kriminalforsorgen med straffuldbyrdelse og resocialisering de seneste 2,5 år, hvilket jeg kort før jul valgte at stoppe med, da det er en hel anden retning jeg skal gå i mit liv – lige nu i hvert fald! Derfor arbejder jeg indtil videre som vikar på to bosteder for udviklingshæmmede, indtil jeg finder ud af hvilken vej jeg nu skal! Jeg har arbejdet det ene sted på deltid, de sidste 4 år, og det var faktisk der jeg mødte min kæreste, da han også i sin tid var vikar derude.

Nogle lidt mindre formelle – og måske helt irrelevante ting om mig selv:

– hunde er mit absolutte yndlingsdyr
– jeg ELSKER pasta (ja den med gluten desværre!)
– jeg drømmer om at bo langt ude i naturen, men kan samtidigt ikke forestille mig et liv hvor der går mere end 5 minutter mellem busserne og hvor man ikke kan gå ned og handle midt om natten hvis man vil (ikke at jeg nogen sinde tager bussen, eller går ned og handler kl. 03, men bare det at vide at jeg kan hvis jeg vil), så det bliver nok et svært kompromis 😉
– hele (som i 100%, undtagen min farmor der bor i Spanien) min og min kærestes familier bor i København, så vi har heldigvis aldrig langt til familiemiddage
– jeg er lillesøster, min søster er 1 år og 9 måneder ældre end mig, og er en af mine trofaste træningsmakkere
– lidt i forlængelse af indrømmelsen om at jeg elsker (gluten)pasta, elsker jeg også at gå i byen med mine veninder og drikke os fulde og danse hele natten – og det skal der SÅ meget være plads til, selvom jeg normalt lever efter en ret streng diæt, så er det bare op på hesten igen dagen efter.. eller to dage efter, hvis tømmermændene kræver ”ikke diæt venlig” mad 😉
– jeg tager stor afstand til alt hvad der er fanatisk, det værende alt lige fra diæter og livsstile til religioner, politikere…
– vi har arvet en kolonihave fra min kærestes farmor, som vi skal til at bygge om her i løbet af foråret og sommeren, det skal blive vores fristed i byen, og forhåbentlig der også bliver plads til en lille køkkenhave..

Det var alt for nu, jeg håber at jeg fremover kommer til at inspirere og forhåbentlig oplyse (og blive oplyst) om tips og tricks til et sundt og raskt liv 🙂

Jeg håber du bliver ved med at følge med!

No Comments

Post A Comment