Vegansk Butter Chicken, nem, lækker og sund!

Vegansk Butter Chicken, nem, lækker og sund!

Jeg elsker Indisk mad! Mange forbinder det måske med en lidt snasket grillbar eller med noget der er ALT FOR STÆRKT – og bevares, det kan det virkelig også være! Jeg var selv en af de ovenstående inden jeg tilbage i 2011 rejste til Indien. På den rejse lærte jeg en hel masse vigtige ting, og en af dem er, at Indisk mad er sindssygt lækkert, og meget mere end brændende fornemmelse i hele ansigtet 😉

Min yndlingsret har siden da været butter chicken, hvilket jeg stort set altid stadig spiser når vi holder “indisk cheatday” herhjemme, men jeg har efterhånden fået udarbejdet en ret stabil vegansk butter chicken, hvis jeg selv skal sige det 😉 Jeg serverede den for første gang for nogle måneder siden, og selv min kæreste (der er så sød og åben overfor alt der er vegansk, men også godt kan lide en god gang kød en gang i mellem), var vild med den!

Jeg har siden serveret den for venner og familie mange gange, opskriften er nemlig super nem lige at bikse sammen selv på en hverdagsaften. Alle har so far synes det var vildt lækkert og ingen har savnet hverken kylling eller smør!

Butter Chicken opskrift

Ret butter chicken
Køkken Indisk
Keyword aftensmad, butter chicken, glutenfri, hverdagsmad, indisk, nem aftensmad, vegansk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4

Ingredienser

 • 2 stk løg
 • 3 fed hvidløg
 • 2 spsk garam masala
 • 1 spsk kanel
 • 1 stk chili
 • 2 cm ingefær
 • 2 spsk spidskommen
 • 2 spsk karry
 • 1 spsk stødt koriander
 • 1 spsk gurkemeje
 • 1 stk lime
 • 1 dåse kokosmælk
 • 700 gram kikærter
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 dåse tomatpuré
 • 4 dl ris
 • frisk koriander
 • nigellafrø

Sådan gør du

 1. Skær løg og hvidløg fint, og svits det med alle krydderierne i omkring 5 minutter

 2. Bland alle de resterende ingredienser i, og lad det hele simre i 20 minutter

 3. Smag til med salt og peber og evt chili, og tilsæt saften fra 1 lime

 4. Server med frisk koriander og nigellafrø på toppen

No Comments

Post A Comment