Banan/dadelbrød (glutenfri, sukkerfri og mælkefri)

Banan/dadelbrød (glutenfri, sukkerfri og mælkefri)

Et af de tidspunkter hvor jeg bliver mest udfordret af min diæt, er når jeg får lyst til noget sødt eller snacks. Det er rigtig vigtigt at jeg har noget klar jeg kan spise i disse situationer, for ellers gør mit lave blodsukker min rygrad svag, og jeg kommer til at spise ting der indeholder sukker eller andre fødevarer jeg undgår. Jeg bruger derfor en del tid på at udvikle og teste opskrifter på sukkerfrie, glutenfrie og mælkefrie kager, snacks og lignende.

I går bagte jeg banan/dadel brød, af hvad jeg lige havde i skufferne, og det endte med at blive rigrig lækkert.

OPSKRIFT:

3 bananer
2 æg
50 g. Kokosmel
50 g. Rismel
1 dl. Kokosolie
1 tsk. Bagepulver
En kvart tsk. ren vanille
8-10 stenfri dadler
Evt chokolade til topping

Mos bananerne godt, og skær dadlerne i stykker. Bland derefter bananer, dadler og alle de resterende ingredienser sammen, og kom dem i en brødform (jeg “forer” min med bagepapir, så jeg er sikker på at brødet ikke sætter sig fast)

Bag ved 180 grader i ca en time – eller til brødet ser færdigt ud. Smelt herefter chokolade til glasur og kom evt mynteblade (som jeg har gjort) eller bananskiver, mandler eller anden lækker topping på – god og sund appetit 🙂

 

2 Comments
  • Gertrud Baun
    Posted at 00:09h, 30 december Svar

    Hej Anna, den opskrift må jeg prøve – selvom jeg ikke er syg. Den ser skøn ud.

    Men noget helt andet – vil du kontakte mig på mail eller Messenger, da jeg vil høre, om du vil deltage i et mini-interview til Gigtforeningens blad?

    Undskyld jeg skriver her, men kunne ikke finde dig andre steder!

    Venlig hilsen,
    Gertrud Baun

    • Annajarlov1
      Posted at 16:27h, 30 december Svar

      Mange tak! vi har sikkert alle godt af lidt sund mad her efter julen 😉
      Jeg har sendt en mail til dig.

      Hilsner fra Anna

Post A Comment