Glutenfri madvafler

Glutenfri madvafler

For et par uger siden købte jeg et vaffeljern, som jeg længe har ønsket mig. Jeg tror at min kæreste synes at det var lidt fjollet, og at det var endnu en af de maskiner jeg ville bruge to gange, og så ville den ellers stå og fylde i vores, i forvejen, ikke ret store køkken. Men der tog han fejl! Vi er begge to blevet vildt glade for det (selvom det mest er mig der laver vaflerne, og så hjælper vi hinanden med at spise dem).

Det er fedt, for vaflerne fungerer helt vildt godt, i forhold til min diæt, altså som glutenfri, sukkerfri og mælkefri. Jeg følger samme grundopskrift hver gang, og så tilføjer jeg fx spinat eller gulerødder hvis vaflerne er til mad, og honning, kanel  eller bær, hvis de er til dessert/morgenmad. En anden fordel er, at det tager ca 10 minutter at mikse dejen sammen og ca 5-10 minutter at bage vaflerne – alt efter hvor stor potion man laver  selvfølgelig 🙂

Så altså, mega nemt, lækkert og sundt!

I går aftes var jeg alene hjemme, og var træt efter en lang dag på hospitalet til undersøgelser, og skulle bare have noget hurtigt og nemt. Jeg lavede 4 vafler med spinat i dejen, og toppede med spinat, laks, løg, agurk, snack peber, avokado, ristet sesam og citron. Det tog ingen tid, og var virkelig lækkert!

Vafler grundopskrift (Ca 6-8 stk)

200 g. Glutenfri mel – jeg brugte igen glutenfri mix b fra Schär

1 tsk salt

1,5 tsk bagepulver

3 spsk olivenolie

3 æg

Alle ingredienserne blandes sammen, og derefter kan man tilføje nærmest hvad man har lyst til. Jeg hakkede 50g spinat og hakkede det fint, det gav vaflerne en god smag og fin grøn farve.

Derefter skar jeg hvad jeg havde af grøntsager, og lagde ovenpå, og krydrede med salt, peber, citron og chili.

God fornøjelse og appetit 😉

No Comments

Post A Comment