Julekonfekt

Julekonfekt

Min kæreste og jeg, har holdt juleweekend hos min mor, hvor vi traditionen tro har lavet julekonfekt. I år har vi måttet tænke lidt ud af boksen, da jeg ville lave noget der, så vidt muligt, følger min diæt.
Det endte med disse 4 fine stykker, der alle (næsten) er “lovlige” for mig at spise. Det er, så vidt jeg ved, ikke muligt at få både sukkerfri OG mælkefri chokolade?, så her måtte jeg gå på kompromis, så den mørke chokolade vi brugte var sukkerfri, og den lyse mælkefri.
Til gengæld lavede vi både marcipan og nougat selv, og det blev faktisk virkelig godt!

MARCIPAN

Ret Dessert
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter

Ingredienser

  • 250 g. mandler
  • 250 g. akaciehonning eller smeltet almindelig honning

Sådan gør du

  1. Hæld honningen i en gryde, og smelt den - rør ikke i den, men hold godt øje så den ikke koger over.
  2. Når honningen koger hældes mandlerne i og gryden tages af komfuret.
  3. Herefter blendes massen til den ønskede konsistens er opnået.  Der kan evt tilsættes lidt vand hvis det er for tørt.

OPSKRIFT NOUGAT:
1 vanilje stang
60 g. kakao
150 g. akaciehonning
100 g. Naturli’ smørbar

Skrab vaniljen ud, og bland alle resterende ingredienser godt i en skål der kan tåle varme. Skålen sættes i vandbad, og blandingen smeltes under omrøring til en ensartet masse. Hæld herefter nougaten ud på bagepapir og lad den stivne, evt på køl.

Til at lave selve konfekten, gik vi ikke ud fra nogen bestemte opskrifter, vi slap bare kreativiteten løs 🙂

Fyldte dalder:
Vi kom vores hjemmelavede nougat og marcipan inden i friske (udstenede) dadler, og dyppede dem i smeltet chokolade.

Macadamiabomber:
Smelt hvid chokolade (vi brugte den fra Plamil foods, vegansk, men desværre ikke sukkerfri), og smag til med chilipulver. Hæld derefter macadamianødder i. Tag nødderne op med en ske eller gaffel, og læg dem til tørre på bagepapir. Drys derefter med revet citron-og appelsinskal.

Figen-toppe:
Dyp tørrede figner i smeltet chokolade (vi brugte sukkerfri fra Easis), og dyp derefter i hakkede macadamianødder. De kan også dyppes i alle andre slags hakkede nødder.

Daddelkugler: 
200 g. dadler
2 spsk. kakao + kakao til at trille kuglerne i
2 spsk kokosolie
kokosmel til ønskede konsistens opnås

Blend alle ingredienser grundigt, og form derefter kugler i ønsket størrelse. Jeg synes de er lækrest hvis de ikke er meget større end et kirsebær, så det bare er en lille lækker mundfuld – så kan man jo altid spise en mere 😉
Tril herefter kuglerne i kakao, og sæt på køl eller frys. Serveres kolde.

Det her var lige de ting vi fandt på, men jeg tænker egentlig at hvis man har grundingredienserne, er det kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan lave.
Jeg håber det gav lidt inspiration til lækkert og sundt julekonfekt, der ikke inflammerer og forvirrer vores kroppe!

2 Comments
  • Henriette
    Posted at 09:52h, 10 december Svar

    Tak for disse flotte juleopskrifter!! Jeg har også rygsøjle gigt, og har de sidste 8 mdr sat mig på denne diæt, som du også beskriver, og det hjælper. Glæder mig til at følge dig❤️

    • Annajarlov1
      Posted at 07:38h, 14 december Svar

      Det er SÅ dejligt at høre at du har oplevet at diæten hjælper – det glæder jeg mig til at den også gør for mig!

Post A Comment