Rødbedekage, glutenfri, sukkerfri og mælkefri

Rødbedekage, glutenfri, sukkerfri og mælkefri

Mit næste rødbede projekt blev en rødbedekage. En af de største udfordringer når man spiser både glutenfrit og sukkerfrit, (synes jeg) er at finde søde sager som kage og slik. Det er nærmest umuligt! Der findes en masse sukkerfri ELLER glutenfri muligheder, men der er ikke ret meget der er både og. Ofte er der også en hel masse tilsætningsstoffer i, for at erstatte sukker eller gluten, hvilket jeg heller ikke synes er noget godt alternativ. Så den letteste måde at få fingre i noget der ikke er “forbudt”, er jeg kommet frem til er; at lave det selv!
Men hvordan gør man så det? Uden hvedemel der får dejen dejligt elastisk og sukker der smager sødt?
Jeg har prøvet mig lidt frem, og har fundet ud af at banan er et helt vildt godt (og naturligt) alternativ til sukker. Samtidig tilfører det bagværk en dejlig klæg konsistens som jeg synes er rigtig lækker.
Jeg har flere gange tidligere brugt banan i mit bagværk, fx i mit bananbrød (se opskriften her), hvor det har fungeret rigtig godt, så jeg besluttede at bruge samme fremgangsmåde i mit første forsøg på en rødbedekage.
Jeg har kun prøvet nedenstående opskrift en enkelt gang, men jeg synes at den blev så vellykket, at jeg har besluttet at dele den med jer, uden yderligere afprøvning. Jeg håber i vil synes om den – og husk at spis den med helt ren og god samvittighed, for der er vitterligt intet usundt i den – snarere omvendt 😉

Opskrift:

 

Rødbedekage, glutenfri, sukkerfri og mælkefri

Ret Dessert
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 8 portioner

Ingredienser

 • 1 banan
 • 2 mellemstørrelse rødbeder
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 1 æg
 • salt
 • 2 spsk kokosolie
 • 200 g. glutenfrit mel efter eget valg
 • vanille
 • vegansk fløde
 • evt friske bær til pynt

Sådan gør du

 1. kog rødbederne i ca 30-40 minutter, køl dem derefter i koldt vand, og "smut" skrællen af dem
 2. imens rødbederne koger; mos bananen, og bland den og alle de resterende ingredienser sammen
 3. når rødbederne er blevet smuttet, rives de med et rivejern og blandes godt med resten af ingredienserne
 4. det hele hældes i en smurt springform/tærteform og bages i ca 30 minutter ved 175 grader.

Opskriftsnoter

når kagen er kølet af kan du evt pynte den med flødeskum med vanille, og friske bær.

 

No Comments

Post A Comment